WITCH, Women International Terrorist Conspiracy from Hell

Les WITCH, un dels grups de dones que m’era imprescindible apuntar al blog, formen part important de la herstory, de les sororitats, de l’empoderament i de l’acció.

Aquelles feréstegues i temudes, precursores als anys seixanta (1968-1970) a Nova York d’una manera de fer diferent. Crítiques amb l’esquerra radical, de curta existència, eren un grup de dones autònomes que cridaven “quan s’enfronten a una de nosaltres, s’enfronten a totes!”. Escandaloses, hiperactives. Utilitzaren l’acció, el conjur, la performance, l’acció directa, el boicot, les okupacions…

witch

Diverses cèl·lules feministes en recolliren el missatge i les sigles WITCH anaren passant de cèl·lula en cèl·lula. I aquest fou el seu missatge, la millor manera d’explicar qui eren:

Manifest WITCH

“WITCH som totes les dones. És el teatre, la revolució, la màgia, la por, la felicitat, l’encant. És la consciència de que les bruixes van ser les primeres combatents i guerrilleres contra l’opressió, en particular l’opressió de les dones al llarg dels segles.
Les bruixes van ser dones sense por a existir, ser valentes, agressives, intel·ligents, incomformistes, curioses, independents, alliberades, revolucionàries (potser per això en van cremar nou milions). Les bruixes van ser les primeres en practicar el control de la natalitat i l’avortament, les primeres alquimistes (transformar pedres en or, quin perill pel capital!), elles no s’agenollaven davant de cap home, eren supervivents de la més antiga cultura, abans que la repressió espiritual i sexual, econòmica i mortal, de la societat fàl·lica i imperialista fos severa, destruïnt les societats humanes i la natura.
WITCH viu en cada dona. És la part lliure de cada una de nosaltres, sota somriures tímids, l’aprovació de l’absurda dominació masculina, el maquillatge, la roba asfixiant per la pell que la nostra societat malalta ens exigeix portar.
No pots simular ser bruixa perque ets dona i només mirant dins teu saps que ets bruixa.
Construeix les teves normes, sigues lliure i rebel, forma el teu cercle de germanes i construeix les teves utopies. Els enemics: allò repressiu, autoritari, masclista. Les armes: el teatre, la sàtira, la poesia, la màgia, els cartells, les enganxines, l’escombra, les pistoles, les nines vudú. Tota la imaginació sense límits perque el teu poder radica en que ets dona i ets més forta treballant amb altres dones.

Ets bruixa essent dona insubmisa, furiosa, feliç i immortal!”

I com elles dirien…passa la paraula, germana!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s