Osama, Thammi, Mohamed i Ayoub

Ja fa un any que Osama, Thammi, Mohamed i Ayoub van perdre la vida i ens sembla mentida. Eren els nostres veïns, eren criatures, i trobem a faltar que se’n faci un dia de dol o algun minut de silenci. Un record.

L’incendi, i les seves conseqüències, van ser un cop dur per a totes, per al barri de Pisos Planas i per al Vendrell. I encara és més colpidor quan recordem que la precarietat va tenir-hi molt a veure.

No podem culpabilitzar ni la família ni els bombers. En el primer cas, hem de pensar que la família havia estat malauradament desnonada i que formaven part d’una comunitat i un barri a qui es precaritza cada cop més, per tant, que intentaven viure en les millors condicions possibles per als seus fills. En el segon cas, ja és públic i notori que les retallades afecten i molt serveis com els bombers.

Tot i que aquest cas podria haver sigut un punt de partida, tot segueix igual. Segueix havent la mateixa pobresa, segueix existint l’austericidi i segueix planant el silenci sobre els drames, també els quotidians, que pateix la comunitat que no és considerada catalana sinó que és tractada, encara, com els immigrants ( explotables i silenciables ).

Eren nens, eren noms, eren persones. Mereixen el mateix respecte i condol. Seguir obviant els dolors i realitats de les nostres veïnes només contribuirà a crear més dolor i menys dignitat col·lectiva.

Aquests dies ens queda transmetre una abraçada afectuosa a familiars, amics, amigues i companys, i pensar que encara som a temps de fer-ne un punt de partida.

Mireia Redondo. Precària visiblement feminista i afiliada de la CGT del Baix Penedès.

http://xarxapenedes.cat/osama-thammi-mohamed-i-ayoub/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s